RETKEILYBLOGI ALKAA!

Yleinen6 kommenttia artikkeliin RETKEILYBLOGI ALKAA!

RETKEILYBLOGI ALKAA!

Moro! Täällä kirjoittelee Pirkanmaalla asustava nuorehko nainen, jonka yksi intohimoista on luonto ja retkeily. Blogin aloittaminen omaksi iloksi on ollut mielessä jo pitkään ja sen aloittamista on siirretty jo monet kerrat erinäisten syiden vuoksi. Nyt kuitenkin koen, että aikaa blogin kirjoittamiseen riittäisi ja motivaatiota olisi. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta, joten blogi tuntuu sopivimmalta alustalta kertoa omista kokemuksista luonnossa.

Olen harrastanut retkeilyä koko elämäni, mutta erityisesti nyt aikuisiällä harrastus on ottanut toden teolla tuulta alleen. Lapsuudessa ja nuoruudessa olen patikoinut paljon Kolilla perheeni kanssa, missä meillä on pieni loma-asunto. Kolilla tulee edelleenkin käytyä muutamia kertoja vuodessa aina kun Pirkanmaalta sinne kerkeää ajelemaan. Retkeilykaveri minulta löytyy myös kotoa, kutsuttakoon häntä ’’kitaramieheksi’’ jatkossa.

Elokuussa 2020 Kolin kansallispuistossa Vesivaaralla.

Luonnossa liikkuminen on minulle keino rentoutua ja rauhoittua kesken kiireisen opiskelijan arjen, mutta olen myös asettanut itselleni tiettyjä tavoitteita liittyen retkeilyyn. Haaveenani olisi kokea kaikki Suomen kansallispuistot. Tällä hetkellä Suomen kansallispuistoista on käytynä 9/40 eli kierrettävää vielä riittää. Koronavuosi 2020 edesauttoi retkeilyä, kun muut elämän aktiviteetit jäivät vähemmälle, jonka vuoksi ehdin vierailemaan jopa 7 kansallispuistossa. Suomen luonnon lisäksi haaveilen patikoinnista myös ulkomailla. Ennen koronaa olen päässyt käymään Italian Dolomiiteilla ja Sveitsin Alpeilla, jotka olivat aivan mahtavia luontokohteita kaikille vaelluksesta ja patikoinnista kiinnostuneille.

Pikkuhiljaa olen hankkinut erinäisiä retkeilyvarusteita, mutta lista vaan kasvaa innostuksen myötä. Haaveilen hyvästä makuupussista ja makuualustasta, jotta yön yli reissuja pääsisi tekemään. Teltan olen jo ostanut, mutta se lojuu vielä käyttämättömänä varastossa. Valokuvauksessa olen aloittelija ja kuvannut lähinnä omaksi ilokseni, mutta sitäkin olisi kiva oppia lisää näin retkeilyn yhteydessä.

Mistä tulen kirjoittamaan tulevaisuudessa? Olen ajatellut kertovani näin takautuvasti aikaisemmista retkistäni ja sitä mukaan kun uusia kohteita tulee vastaan. Muun muassa Dolomiiteista riittää kerrottavaa useamman postauksen verran. Postausaiheita varmasti riittää, kun niitä alkaa oikein toden teolla miettimään. 

Seuraavaan kertaan!

6 thoughts on “RETKEILYBLOGI ALKAA!

  1. Kivalta kuulostaa. Luonnossa liikkuminen on minullekin tosi tärkeää ja mielenkiinnolla odotan uusia postauksia. Kunhan koronatilanne rauhoittuu ja matkustaminen on taas mahdollista, niin tervetuloa tänne Sveitsiin.

  2. Odotan mielenkiinnolla kokemuksia. Luonto saa ihmeitä aikaan.

  3. Kiva seurata ei niin kokenutta retkeilijää, kuinka tavoite kiertää kaikki Suomen kansallispuistot etenee. Innolla odotan uusia postauksia. T. Toinen luontoihminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top